Hoe zuinig is uw huis?
Energielabels lopen van G tot A++++ en geven aan hoe energiezuinig een woning is. Een woning met label G heeft wat betreft energiezuinigheid nog een lange weg te gaan, terwijl een huis met label A++++ enorm energiezuinig is. Bij een huis met label A++++ zijn vaak verschillende energiebesparende maatregelen doorgevoerd, zoals de installatie van een warmtepomp, leidingisolatie en energiezuinige deuren.
Hoe wordt een energielabel opgesteld?
Een erkend energielabel-expert inspecteert de woning en aan de hand van de verzamelde gegevens wordt een energierapport met bijbehorend label opgesteld. Dit energierapport wordt vervolgens in de landelijke database opgenomen en is tien jaar geldig.
Is een energielabel voor een woning verplicht?
Zodra u uw huis gaat verkopen of verhuren is een energielabel verplicht. Sinds 2021 mag een energielabel alleen worden opgesteld door een erkend energie-adviseur, aan de hand van een fysieke inspectie van de woning. Wanneer u niet in het bezit bent van een geldend energielabel en u zet uw huis te koop of te huur, riskeert u een boete.
Zijn er nog andere redenen waarom het slim is om een energielabel aan te vragen?
Die zijn er! Het is altijd slim om een energielabel aan te vragen omdat:
– Dit inzicht geeft in uw energieverbruik. Op basis hiervan kunt u nadenken over energiebesparende (én kostenbesparende) maatregelen.
– Het mogelijk is om korting te krijgen op uw hypotheekrente als u door het toepassen van energiebesparende maatregelen het energielabel van uw huis verhoogt.
Wilt u graag meer inzicht in het energieverbruik van uw woning? Wilt u advies over het doorvoeren van energiebesparende maatregelen? Of heeft u gewoonweg een energielabel nodig omdat u uw huis gaat verhuren of verkopen? Wat uw situatie ook is, Brenergie helpt u graag op weg met het energielabel. Neem vandaag nog contact op.